×
Meniu

Vizită de studiu în cadrul Clinicii

Astăzi, 14 septembrie, la IMSP Clinica Universitară a avut loc vizita de studiu în cadrul Proiectului „Spre Acoperire Universală în Sănătate”, realizat de Banca Mondială,  în comun cu Biroul de Cooperare al Elveției, fiind vizitată  secția de reabilitare a Clinicii universitare și Centrul universitar de reabilitare medicală.

Astfel, din cadrul degelației au făcut parte: Dr. Mandy Andrew, Specialist Senior in Sanatate, ), dna Angela Mazimba (consultant, specialist în sănătate), Dr. David Cochrane (consultant, specialist principal în sănătate), Jayne Molyneux (consultant, specialist în sănătate), Dr. Elena Chitan (consultant, specialist în sănătate).

Scopul vizitei a constat în evaluarea căii de parcurs a pacientului în asigurarea accesului spre reabilitarea cardiacă și neurologică în sistemul de sănătate din Republica Moldova, în contextul adaptării cadrului de reabilitare cardiovasculară național. De asemenea, un obiectiv a fost înțelegerea practicilor actuale de reabilitare a bolilor cardiovasculare, procedura actuală de externare, procesele și rolurile profesionale, dar și evaluarea procedurilor de îngrijire în ambulatoriu, precum și analiza testului de schimbare a îngrijirii la externarea prin tele-sănătate (telefon).

Echipa Băncii Mondiale a fost impresionată de rezultatele înregistrate de Centrul Universitar, menționând că protocoalele implementate corespund standardelor internaționale.

Mulțumim reprezentanților proiectului pentru acest schimb de experiență și pentru parteneriatul eficient!