×
Meniu

Fitoterapie

 Fitoterapia este probabil forma cea mai veche de  tratament, ale cărei începuturi se situează încă în paleolitic.  În prezent, fitoterapia a devenit o ştiinţă modernă şi o ramură  a ştiinţelor medicale.

Fitoterapia presupune utilizarea plantelor medicinale în  scop terapeutic – are o vechime de mii de ani şi o eficienţă  deja dovedită. Ea foloseşte plantele sub formă de extracte  totale, spre deosebire de medicina alopată care recomandă  doar substanţe extrase din plante.

Printre avantajele ei se numără accesibilitatea (plantele sunt uşor de procurat şi ieftine), acţiunea blândă şi lipsa efectelor adverse (când se respectă dozele adecvate), tratarea bolnavului ca întreg (plantele au efecte fizice şi psiho-emoţionale şi echilibrează organismul la toate nivelele). Plantele medicinale se pot folosi în paralel cu medicamentele alopate (cu câteva mici excepţii, la care trebuie să se ţină seama de antagonismul dintre unele medicamente – de exemplu anticoagulantele-şi unele plante).

Tratamentul cu plante medicinale dă rezultate foarte bune în afecţiunile uşoare, funcţionale sau în stadiile incipiente ale bolilor. În bolile cronice, în care a apărut deja afectarea organică, fitoterapia are un rol adjuvant şi poate contribui la o parţială reversibilitate a simptomelor sau leziunilor.

Răspund bine la tratamentul fitoterapeutic următoarele boli:

– ulcerul gastro-duodenal, colicistita cronică acalculoasă, dischinezia biliară, hepatite cornice,    enterocolita, colonul iritabil, constipaţii.

– pielonefrite acute şi cronice, cistite, nefrolitează.

– bolile psihosomatice, nevrozele, insomnia, tulburările de memorie la vârstnici.

– stările de stres şi epuizare, carenţele în anumite vitamine şi minerale.

 Medicul specialist în domeniul fitoterapie chineze din Republica Populară Chineză, cu o bogată experiență de activitate  Vă va asigura tratamentul la cele mai înalte standarde internaționale prin aplicarea tehnicilor specifice medicinei  tradiționale chineze.

Denumirea serviciilor Unitatea de măsură Tarif (lei, MD)
Consultaţia primară a medicului fizioterapeut-fitoterapeut 1 primire 31
Consultaţia repetată a medicului fizioterapeut-fitoterapeut 1 primire 17