×
Meniu

Maraton universitar de imunizare împotriva COVID-19!!!

În perioada 21-23 mai, Universitatea de Stat de Medicină și Farmacie „Nicolae Testemițanu” va organiza un maraton universitar de imunizare împotriva COVID-19 cu genericul „De la student la student”.

În procesul de vaccinare vor fi antrenați medici de familie, asistenți medicali de la IMSP Clinica Universitară de AMP a USMF „Nicolae Testemițanu”, membri ai comunității academice, cadre științifico-didactice de la catedrele clinice, medici-rezidenți, studenți și personal administrativ.

Maratonul va începe vineri, de la ora 15:00 și se va desfășura până duminică, ora 21:00, fără a fi nevoie de programare. Procesul se va desfășura în regim non-stop, în baza buletinului de identitate, după principiul primul venit, primul servit.

La marathon sunt așteptați toți studenții, cadrele didactice, elevii care au împlinit vârsta de 18 ani și alte categorii de personal din toate instituțiile de învățământ din Republica Moldova.

Pentru asigurarea procesului de imunizare, vor fi organizate zece puncte de vaccinare unde vor fi disponibile vaccinurile Sinopharm și AstraZeneca. Astfel, trei puncte de vaccinare vor fi deschise în incinta blocului didactic nr. 1 „Leonid Cobâleanschi” (str. N. Testemițanu 27) unde va avea loc imunizarea cu serul Sinopharm, iar alte șapte puncte în  Complexul Sociocultural Universitar (str. N. Testemițanu 25) unde se va administra serul AstraZeneca.

A  doua doză de vaccin împotriva COVID-19 va fi asigurată în perioada 11-13 iunie, pentru cei vaccinați cu serul Sinopharm, iar în perioada 16-18 iulie, pentru persoanele imunizate cu vaccinul AstraZeneca.