×
Meniu

COVID-19: doza booster 2 de vaccin

Vă anunțăm că de astăzi, 25 iulie, se introduce aplicarea dozei booster 2 de vaccin anti COVID-19, astfel, persoanele interesate se pot prezenta la Clinică pentru a se imuniza.

Reamintim că în categoriile eligibile pentru doza booster 2 fac parte:

  • persoanele care prezinta risc sporit de а face forme grave de COVID-19
  • persoanele din categoriile profesionale cu risc major de infectare și categoriile profesionale cu risc sporit de transmitere а infecției
  • persoanele sever imuno-compromise cu vârsta de 18 ani și peste.

 

Atenție! Doza booster 2 de vaccin anti-COVID-19 se administrează  la un interval de cel puțin 4 luni de la administrarea dozei booster 1, în dependență de tipul vaccinului utilizat. În cazul persoanelor eligibile pentru doza booster 2, care au fost recent testați pozitivi pentru COVID-19, urmatoarea doză de vaccin se administrează după rezolvarea completă а simptomelor și expirarea perioadei de autoizolare, intervalul recomandat fiind de 3 luni dupa infectare.

Menționăm că administrarea dozei booster 2 de vaccin anti-COVID-19 se va aplica inclusiv persoanelor eligibile care au fost vaccinate peste hotarele țării.

În ultima perioadă numărul persoanelor infectate cu COVID-19 a început să crească, de aceea vă recomandăm să respectați în continuare măsurile de prevenire, cea mai eficientă fiind vaccinarea contra infecției!