×
Meniu

Ce reprezintă acupunctura?

Acupunctura reprezintă  un sistem complex de diagnosticare,  tartare şi prevenire a bolilor şi ocupă un loc aparte în medicina  tradiţională. Sistemul terapiei prin acupunctură izvorăşte din  filozofia şi psihologia medicinii tradiţionale chinezeşti şi are o  istorie de peste 5000 mii ani. Acupunctura, cunoscută drept o terapie ce constă în înțeparea cu ace a anumitor puncte de pe corp, poate trata aproape orice afecțiune care nu necesită intervenția chirurgicală imediată. Specialiștii în acupunctură contribuie la asigurarea energiei pe traseele energetice, cunoscute sub numele de meridiane.

Acupunctura are următoarele beneficii:

  • îmbunătățește somnul;
  • ajută la relaxare;
  • stimulează eliberarea de endorfine care, la rândul lor, activează sistemul imunitar și reduc durerea, stresul și anxietatea;
  • acupunctura auriculară ameliorează simptomelor de sevraj din timpul dezintoxicării de alcool sau droguri

Totodată, există o listă oficială a Organizației Mondiale a Sănătății în care sunt prezentate afecțiunile în care acupunctura a înregistrat efecte terapeutice sigure, printre care se regăsesc: cefaleea; sindromul cervicobrahial; sciatica; lombalgia; nevralgiile dentare; rinitele alergice; faringitele acute și cornice; spasmul esofagian, gastritele acute și cornice; ulcerul peptic; dizenteria bacilară și dismenoreea.

De asemenea, o altă categorie de pacienți care pot beneficia de acupunctură sunt cei activi, care muncesc mult și sunt stresați, surmenați și se confruntă cu stări de anxietate și depresie.

Medicul specialist în domeniul acupuncturii din cadrul clinicii, cu o bogată experiență de activitate,  vă oferă tratamentul la cele mai înalte standarde internaționale prin aplicarea tehnicilor de acupunctură specifice medicinei  tradiționale chineze. Pentru detalii apelați la nr. de telefon 079 594 981.