×
Meniu

Asistenților medicali, cu dedicație

Munca pe care o depun asistenții medicali este indispensabilă, ei sunt mâna de ajutor a medicilor, dar și umărul de sprijin al pacienților. Răbdarea, echilibrul, atenția, grija și responsabilitatea sunt calitățile pe care, zi de zi, asistentul medical, le pune în aplicare!

 

Stimați colegi,

Cu prilejul zilei Internaționale a Nursingului, pe care o marcăm astăzi, 12 mai, vă transmit cele mai sincere urări de bine și sănătate. Fie ca efortul pe care îl depuneți în menținerea și promovarea sănătății populației să vă fie apreciat pe măsură.

Fără voi nu ar fi posibilă funcționarea sistemului medical, de aceea vă suntem profund recunoscători pentru dăruirea de sine, implicarea și profesionalismul cu care vă faceți munca.

De-a lungul timpului, s-a demonstrat că nursingul nu se referă doar la efectuarea unor analize obișnuite, cum ar fi măsurarea tensiunii arteriale, asistenții medicali au un rol esential în ceea ce privește însănătoșirea pacientilor, ei fiind veriga care leagă medicul de un pacient sănătos și mulțumit.

Munca de asistent medical reprezintă o activitate complexă, iar voi demonstrați zi de zi, mai ales în condițiile actuale de pandemie, că puteți face față tuturor provocărilor pentru a atinge obiectivul comun – de însănătoșire a pacienților.

Vă doresc încă o dată putere, voință, tărie de caracter și energie! Să vă fie familiile sănătoase, iar voi să găsiți forțe oricând pentru a merge mai departe!

 

Cu considerație, Angela Tomacinschii, director

IMSP Clinica Universitară de AMP

a USMF ”Nicolae Testemițanu”