Ziua internaţională a moaşelor
Ziua internaţională a moaşelor este marcată în fiecare an, la data de 5 mai, iniţiativa fiind lansată de Confederația Internațională a Moașelor (CIM), în mod oficial în 1992. CIM este o organizaţie non-guvernamentală care reprezintă moaşele, asociaţiile şi organizaţiile din întreaga lume care au obiective comune îngrijirea mamelor şi a nou-născuţilor și are ca membre peste 140 de Asociaţii ale Moaşelor, reprezentând 123 ţări de pe toate continentele.
Moaşele reprezintă o mare parte din forţa de muncă din domeniul social şi cel al sănătăţii. Ele sunt acele persoane care devin membre de încredere ale familiilor şi ale comunităţilor, datorită implicării permanente pe perioada sarcinii femeilor, dar și în perioada post-natală. Potrivit Ministerului Sănătății în maternitățile din Republica Moldova activează peste 600 de moașe, iar la nivel mondial sunt două milioane de moașe, această cifră constituie jumătate de forța de muncă globală în domeniul sănătății.
Stimați reprezentanți ai acestei nobile profesii,
Cu ocazia zilei profesionale, vă dorim, în primul rând, sănătate, căci de starea Dvs de sănătatea depinde inclusiv și sănătatea populației. De asemenea, vă dorim răbdare, perseverență, realizări remarcabile și recunoștință din partea societății pentru tot ceea ce faceți!
Vă mulțumim pentru tot efortul pe care îl depuneți în activitatea Dvs și vă dorim mulți ani fericiți, prosperi, plini de armonie și succes!